Welkom in groep 4.

 

Op zoek naar Dino’s!

Wat een blije gezichten in groep 4. Er kwamen bijzondere gasten in de groep en dat waren echte…….archeologen!

Ze lieten heel oude stenen en botten zien, die ze gevonden hadden in een opgraving. De juffen hebben de plek meteen veilig gesteld. De leerlingen konden nu zelf om beurten ook op zoek naar bijzondere dingen in de opgraving. Ook weten ze al heel goed waar je vaker bijzondere dingen kunt bekijken, in het museum. Dus dat plan werd meteen opgepakt. Er moest dus een museum komen. Het is erg leuk dat er altijd al snel veel spullen en boeken van huis mee worden genomen. Er valt heel wat te lezen en te ontdekken.

Ook bij dit thema hebben we onze ‘ vaste’ activiteiten zoals een woordweb maken, moeilijke woorden opzoeken in het woordenboek voor de woorddeur, vragen bedenken voor de vragenwand. Al deze informatie is gebruikt voor ons museum. Op deze wijze konden we het landschap namaken waar de dinosaurussen ooit hebben geleefd.

Maar daarnaast hebben we ook een aantal andere activiteiten gedaan zoals: een skelet van een dino uitbikken en daar een informatietekst bijgemaakt voor het museum.  We hebben een skelet nagemaakt met wattenstaafjes en ook van klei een dino gemaakt. De leerlingen hebben een week lang rondleidingen aan hun ouders gegeven en leefden zich helemaal uit in hun rol als cassiere, gids of bewaker.