De bijenbrigade

“Betekenisvol en levensecht onderwijs. Met thema’s halen we de wereld van buiten naar binnen. We dagen ieder kind uit op hun eigen manier met de lesstof aan de slag te gaan”

De juf van groep 3 zag het nut niet zo in van bijen… ze was zelfs blij dat het niet zo goed ging met de bijen; “die beesten steken je alleen maar!” Groep 3 was vastberaden om de juf op andere gedachten te brengen. Met z’n allen zijn ze lid geworden van de bijenbrigade. Iedereen moet het weten: “Het gaat niet goed met de bij!”. Hieronder kun je zien hoe verschillende groepjes aan de slag zijn gegaan om deze boodschap over te brengen.

Deze kinderen hebben een krant uitgebracht. In het ‘Bijennieuws kan men alles lezen over het wel en wee van de bij.

 

Zelf bedenken hoe je anderen kunt laten zien dat het niet goed gaat met bijen? Tijdens het thema ‘Flora & Fauna’ waren de kinderen van groep 3 lid van de bijenbrigade. De vlog was hun manier om het bijenprobleem te laten zien. Het filmpje laat ook zien hoe ze te werk zijn gegaan.

 

Of wat dacht je van een ‘speelfilm’!? Eigenlijk bedacht als vlog, maar met muziek er bij nog mooier! Deze kinderen hebben zelf het script bedacht en geschreven.

 

Weer een ander groepje is bezig geweest met het maken van een echt bijenhotel! Waar ze nog niet helemaal uit zijn is of dat er ook andere insecten mogen komen logeren.

 

Er was ook een groepje dat flyers heeft gemaakt. Deze flyers komen echt in de bus bij de buren van de school! Een flyer van de Bijenbrigade; Het gaat niet goed met de bij.

 

Tot slot was er nog een groep die alles “op Facebook” heeft gezet. Een echt Facebookverslag van de Bijenbrigade over de activiteiten van de verschillende groepjes!

Nog meer zien? Op onze Facebookpagina staan ook nog foto’s van de andere bezigheden van de brigade.