Goed gedrag: PBS

Kiempie is onze PBS mascotte, u ziet Kiempie overal in school. Kiempie laat de kinderen en u vaak op een vrolijke grappige manier zien, hoe het moet en helpt ons eraan herinneren.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen, kind, ouder en leerkracht goed en plezierig met elkaar omgaat. Elke dag besteden we aandacht aan het aanleren van sociale vaardigheden. We leren de kinderen om kritische vragen te stellen en te beantwoorden en eveneens om complimenten te geven en ontvangen. Hierbij gaan we uit van een positieve aanpak, deze baseren we op Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS), kortweg PBS.

PBS is een wetenschappelijk bewezen manier van werken voor groep 1 t/m 8, gericht op het bevorderen van gewenst gedrag. Goed gedrag kun je leren! PBS richt zich op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag.

Goed gedrag leren we aan en bekrachtigen we met een compliment of een Kiempie muntje. We sparen voor een groepsbeloning. We zeggen niet wat er niet mag, maar zeggen juist wat we graag willen zien. Dit doen we omdat gebleken is dat we ons goed voelen als we vier keer zoveel complimenten krijgen als correcties. Van het krijgen van een mooi compliment groei je als kind en als volwassene.